Kaikki koirista

“Tietoa työkoirista
Sivuillamme tarjoamme paljon tietoa ihmisen parhaasta ystävästä eli koirasta. Koiria on jo pitkään käytetty apuna monenlaisissa tehtävissä niiden tarkkojen aistien vuoksi. Meidän mielestämme nämä upeat eläimet ansaitsevat huomattavasti enemmän huomiota, sillä ne tekevät todella tärkeää työtä vuoksemme. Siksi haluamme kertoa sivuillamme erilaisista sankarikoirista sekä tehtävistä, joissa koirat pääsevät näyttämään taitonsa.

Vain harvat meistä ovat kuulleet sotakoirista tai niiden tehtävistä erilaisten katastrofien keskellä. Haluamme nostaa esiin koirien luotettavuutta sekä kykyä oppia erilaisia työtehtäviä. Ne ovat olleet korvaamattomana apuna ihmisten rinnalla aina historiasta nykypäivään. Koiria käytettiin Suomessakin sodan aikaan erilaisissa vartiotehtävissä, vihollisten vainuamisessa sekä viestinviejinä. Vielä nykyäänkin puolustusvoimat kouluttavat koiria esimerkiksi jäljittämään kadonneita henkilöitä.

Koska koirat ovat lähellä sydäntämme, haluamme myös kertoa niiden tärkeydestä kuntoutuksessa ja terapiatyössä. Terapiakoiria tavataan esimerkiksi mielenterveysyksiköissä sekä vanhusten vuodeosastoilla. Koska koirat ovat usein helpommin lähestyttäviä kuin ihmiset, voivat terapiaa tarvitsevat henkilöt hyötyä kohtaamisesta koiran kanssa. Jos olet kiinnostunut tietämään myös muista koirien tehtävistä, kuten kipukoirana toimimisesta, löydät sivuiltamme kaiken mahdollisen tiedon. Toivomme, että blogimme ansiosta osaat arvostaa koiria enemmän!”

favicon